вторник, 27 июня 2017 г.

Библиотека № 42

Читай – дворик
до Дня
Конституції України


Кожного року 28 червня наша країна святкує державне свято – День Конституції України. Напередодні знаменної дати двір бібліотеки № 42 на вулиці Генерала Петрова, 59 а перетворився в читай – дворик під назвою «Головна книга України». Постійні читачі бібліотеки та звичайні перехожі отримали можливість познайомитися з головною книгою країни – Конституцією.


До уваги гостей бібліотекарі запропонували інформаційно-тематичну добірку книжкових та періодичних видань про історію прийняття Конституції України, про витоки українського права та про значення Конституції для розвитку українського суспільства.


Бібліотечний плакат «Історія Конституції України» відображав найважливіші віхи на шляху становлення українського конституціонізму від Конституції Пилипа Орлика до Конституції 1996 року. Змістовні розповіді бібліотекарів знайомили присутніх з поняттям, призначенням, структурою і функціями Конституції. Також можна було довідатися про особливості діючої Конституції нашої країни та конституційні реформи.



Всі охочі мали змогу  познайомитися з текстом діючої Конституції та коментарями до деяких її статей. Найактивніші відвідувачі читай-дворика отримали у подарунок книгу – «винуватицю святкування» - Конституцію України.




Комментариев нет:

Отправить комментарий