среда, 7 марта 2018 г.

Библиотека № 42



Всесвітній день читання вголос


Щороку в першу середу березня (у 2018 році припадає на 7 число) відзначається Всесвітній день читання вголос. Традицію ввела американська некомерційна організація у рамках руху за грамотність. Соціально-культурну акцію підтримали більш ніж 100 країн.


Співробітники бібліотеки №42 приєднались до цієї чудової ідеї і подарували своїм читачам свято слова, книги та читання. Бібліотечну акцію було присвячено Тарасу Шевченку і вона пройшла під назвою «Вічний голос Кобзаря».
Зранку до книгозбірні завітали постійні читачі. Захід розпочався переглядом відео про відзначення цього дня в інших країнах світу. Далі Світлана Лазаренко та Ганна Зосяк читали поему - послання «І мертвим, і живим, і ненародженним…».

Саме це послання стало сьогодні тим Шевченковим твором, який найбільше цитують, адже багато рядків із нього стали афоризмами, що дають відповіді на питання, які постали перед українським суспільством. Естафету читання перейняла читачка Ніна Храпачьова. Вона підкреслила, що цикл-триптих великого Тараса «Доля», «Муза», «Слава» став для неї книгою, що здатна кардинально змінити життя.



Впродовж  дня до акції читання вголос приєднувалися читачі, які завітали до бібліотеки з  візитом. Із книжкової добірки, що підготували бібліотекарі , кожен знайшов свою і зачитав улюблений вірш чи уривок.





День пройшов цікаво та творчо. І читачі, і бібліотекарі  відчули радість і піднесення від спілкування з книгами та можливістю пізнавати ближче один одного. А головне, всі були мотивовані  до подальшого читання книжок!






Комментариев нет:

Отправить комментарий